Compressietherapie

Compressie is een totale benaming voor alle hulpmiddelen die ingezet worden bij overmatig vocht (oedeem) of vaatproblemen. Het word dus ingezet na trombose, na kanker of indien de vaatwerking van bijvoorbeeld de benen verslechterd en u vocht vasthoudt. Vocht werkt belemmerend voor alle lichaamsfuncties en zeker bij de genezing van wonden. 

Bij compressie moet u denken aan steunkousen, ook wel therapeutisch elastische kousen officieel genoemt. Maar ook zwachtels of compressiesystemen zoals de curetex of de varocare. 

Veel mensen denken bij steunkousen nog aan die grofgebreide dikke kousen van vroeger. Echter zijn ook die technieken sterk verbeterd en zijn er problematieken waarbij een rondbrei kous afdoende is. Dit is een kous die oogt als een reguliere pantykous. Sterkere problemen vragen om meer druk en komen vaak in een vlakbrei kous. Dit is een kous die zich kenmerkt door een naad aan de achterzijde. Echter zijn op dit vlak de technieken ook sterk verbeterd en zijn ze niet allen meer grofgebreid.  Beide kousen zijn er tegenwoordig in de hipste kleuren, in verschillende basic kleuren, maar zelfs mogelijk met de mooiste kantenranden etc.

Mensen die langdurig gezwachteld moeten worden voor bijvoorbeeld niet genezende wonden of andere problematieken, kunnen wij voorzien van klittenbandsystemen zoals de varocare. Dit zorgt ervoor dat u zelf meer in controle kunt blijven en ook makkelijker de compressie kunt verwijderen en aanbrengen om bijvoorbeeld te douchen. Dit zorgt voor een mindere belasting voor de thuiszorg of zorgt er wellicht voor dat u geen thuiszorg nodig heeft!

Voor cliënten die compressie nodig hebben in het midline gebied (bijvoorbeeld hoofd, hals, nek, thorax, buik, onderbuik en genitaal-oedeem) zijn de curetex systemen geweldig. Oogt als onderkleding, trekt supermakkelijk aan en geeft compressie als een zwachtel. Tevens zijn er broeken leverbaar die goed te combineren zijn met lymfoedeem en/of lipoedeem in de bovenbenen.

Cliënt Care4Skin


Mijn benen voelen sinds mijn kousen lichter, minder bobbelig en minder vermoeid. Ook in omvang is het een groot verschil!

De kosten

De verschillende opties in compressie

Curetex

€35


Vergoed vanuit de basisverzekering

  • in wit, beige of zwart
Plan nu in

Varocare

 € 0


Vergoed vanuit de basisverzekering

  • in beige of zwart
Plan nu in
Most
Popular

Steunkousen

€ 0


Vergoed vanuit de basisverzekering *

  • vele kleuren
  • vele opties
  • * ieder jaar recht op 2 paar vanuit de zorgverzekeraar
Plan nu in