LPG Endermologie

LPG ENDERMOLOGIE

Endermologie is een therapie die uitgevoerd wordt met een LPG apparaat, vernoemd naar Ingenieur Louis Paul Guitay die in 1985 een apparaat ontwikkelde om verkleefde brandwonden te kunnen behandelen. Daarbij ontdekte hij dat de huid gladder en steviger werd en ook dat onregelmatigheden minder zichtbaar werden. Endermologie betekent letterlijk ‘door de huid’.
Het is een vrijwel pijnloze behandelmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel. De behandeling is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage die blokkades opheft en die ervoor zorgt dat de stofwisseling en bloedcirculatie sterk verbeteren. 
De werking van endermologie middels de LPG techniek is in diverse wetenschappelijke studies bewezen methode voor afslanken, verstevigen en verfraaien, maar ook therapeutisch heeft het zijn werking bewezen. Vele onderzoeken hebben de behandeling en de resultaten onderbouwd!

"Zorg goed voor je lichaam. Het is de enige plek waar je zult leven."   - Quote Jim Rohn -

LPG endermologie werkt voor:
- verminderen van rimpels
- glanzende en gezonde huid creëren
- afslanken en vet losmaken, zoals de lovehandles
- cellulite gladmaken
- huidverstevingen na bijvoorbeeld zwangerschap of gewichtsafname
- silhouet verbetering en figuurcorrectie
- voor- en nazorg bij liposuctie
- losmaken van brandwonden en littekens
- doorbloedingsproblematieken
- oedeem
- spierpijnen en overbelaste spieren

Tijdens een endermologie behandeling wordt er door middel van een vacuüm in combinatie met roterende rollers huidplooien gevormd. Het apparaat rolt, lift en masseert de huid en onderhuid zodat weefselblokkades worden opgeheven en vetophopingen losser raken en verminderen. Vetzuren worden uit de vetcellen vrijgemaakt, waardoor de vetcellen in volume afnemen. Tevens zorgt het voor een intensieve bloed- en lymfecirculatie, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden. Tegelijkertijd worden de fibroblasten gestimuleerd om meer collageen aan te maken met als gevolg een gladde, stevige en gezonde huid. Voor het gezicht zijn de rollers vervangen door klepjes. Endermologie is een veilige therapie, omdat er geen operatie of chirurgische ingreep noodzakelijk is en er geen risico's of complicaties op kunnen treden. Wel moet een endermologie behandeling regelmatig herhaald worden om effectief te kunnen zijn.

Alvorens de behandeling met LPG kan starten, vindt er een intakegesprek plaats om uw wensen te bespreken en een behandelplan op te stellen. Tijdens de behandeling van het lichaam draagt de cliënt speciaal voor endermologie ontworpen bodywear (dit is een soort nylon pak dat het gehele lichaam bedekt). Hierdoor glijdt de kop van het apparaat beter over het lichaam, wordt een optimale hygiëne verzekerd en de huid beschermd. Het gevoel bij LPG is vergelijkbaar met een diepe massage. De kracht waarmee de behandeling wordt uitgevoerd kan individueel worden aangepast en wordt in de loop van de behandelsessies opgevoerd. Er wordt extra aandacht geschonken aan uw probleemgebieden, maar er wordt ook aandacht besteed aan andere gebieden om de algehele circulatie en eliminatie van overtollige vetcellen te stimuleren. De effectieve behandeltijd is afhankelijk van het gebied. De behandeltechniek is volstrekt natuurlijk. Na de behandeling is het belangrijk dat u veel water drinkt (2 liter).
Het aantal benodigde behandelingen is sterk afhankelijk van de indicatie, problematiek en doelen. De ervaring heeft geleerd dat men gemiddeld tussen de 15 - 25 behandelingen nodig heeft, te beginnen met twee keer per week vier weken lang. Tussen 5-10 behandelingen begint men over het algemeen resultaat te zien. Wanneer het gewenste resultaat bereikt is, zal een onderhoudsbehandeling van één maal per maand het bereikte resultaat onderhouden. Voor de eerste 10 behandelingen is het niet wenselijk dat de serie onderbroken wordt. Afhankelijk van uw levensstijl en lichamelijke veranderingen zoals de hormoonspiegel, kunnen de resultaten enkele maanden tot enkele jaren aanhouden, zeker bij onderhoudsbehandelingen eens in de maand.

In deze prachtige techniek bestaan ook gezichtsbehandelingen ter reductie en voorkoming rimpels en verslappingen. Verbetering van het huid oppervlakte, porië grootte en doorloeding behoren ook tot mogelijkheden.

Om te kunnen bepalen of endermologie voor u geschikt is voeren wij altijd een kosteloos intake gesprek met u. In sommige gevallen hebben de meeste zorgverzekeraars een vergoeding voor endermologie, dit valt dan onder oedeem- of littekentherapie. Wij adviseren u dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie ontvangen over deze behandeling?
Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan of bel 06 57239242