Acne Problemen

Acne is een veel voorkomende aandoening die veel invloed heeft op de kwaliteit van leven. Maar liefst 85% in de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar en maar liefst 5% behoudt of krijgt klachten na die leeftijd. Acne is een storend probleem wat meerdere oorzaken kan hebben. Wij helpen u graag met het vinden van de oorzaak en het behandelen van acne en starten het traject altijd met een kostenloos intake gesprek.

Hieronder vind u een overzicht van verschillende huidbehandelingen die een verbeterend resultaat hebben bij acne. Maar let op acne is goed te verhelpen, maar alleen in samenwerking met u als patiënt. Vooral voeding, gezonde levensstijl en de juiste verzorging zijn van uitermate groot belang. In al deze aspecten kunnen wij u voorzien van de beste adviezen en ondersteuning. De uiteindelijke en meest geschikte behandeling is afhankelijk van de ernst van de aandoening, de klachten die u heeft, het optreden van littekenvorming, leeftijd en geslacht. Acnetherapie kan mogelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Wij adviseren u dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Wat kunt u zelf doen?
- De huid tweemaal daags reinigen en verzorgen met geschikt producten op advies van de huidtherapeut.
- De huid wekelijks verzorgen met een peeling product en eventueel een masker op advies van de huidtherapeut.
- Goede zonbescherming op waterbasis. Wij kunnen u hierin adviseren!
- Kiezen voor make-up en/of camouflage die de huid niet irriteert en verstopt (Lycogel)
- Strakke en synthetische kleding direct op de huid vermijden.
- Indien bekend is dat de acne verergert bij bepaalde voedingsmiddelen, dit vermijden
- Wees geduldig! Acne verdwijnt niet binnen twee weken.

Wat u niet moet doen!
-Krabben en/of zelf uitknijpen van puistjes, dit kan leiden tot meer ontstekingen en acne littekens
- Stevig schoonmaken van de huid.
- De huid wassen met heet water.
- Het gebruiken van sterk ontvettende huidverzorgingsproducten (bijv. producten op alcohol basis) en/ of reguliere zeep.

Quote


Does your skin ever do that thing where its clear and perfect for a couple days and then all of a sudden it's like... haha just kidding !