Overbeharing

Overbeharing is een probleem wat vele dames wel kennen. Velen beginnen al vroeg met het ontharen van bijvoorbeeld benen en oksels, maar wat als u zelfs haren op ongewenste plaatsen in het gezicht krijgt? Veelal beginnen de meeste vrouwen met harsen, epileren of scheren, maar ook dit kan een dagelijkse klus worden.

Iedere haar heeft een eigen groeicyclus en het duurt daarom een lange tijd voor iedere haar echt verwijderd is. Een haar groeit langzaam en valt na maanden of jaren pas uit. Dan volgt een periode van rust die zo’n 6 weken tot anderhalf jaar duurt. Slechts een deel van de haren is dus maar zichtbaar. Na epileren, harsen en andere methodes komt een haar pas na 6 tot 12 weken terug, die haar die dus terugkomt voor uw gevoel is meestal een nabijgelegen haar.

We kennen 2 namen voor overbeharing:
1. Hypertrichose, een probleem van overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al beharing is. Deze vorm komt bij zowel mannen als bij vrouwen voor en ontstaat al rond de puberteit.
2. Hirsutisme, een veelvoorkomend probleem bij vrouwen die een mannelijk beharingspatroon krijgen in bijvoorbeeld het gezicht.

Wij hebben 2 methodes om ongewenst haar definitief te verwijderen. Met elektrische epilatie behandelen we de haartjes (zowel rode als lichte-, en donkere haren) één voor één door de haarzakjes te beschadigen met warmte. Na iedere behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze zullen verdwijnen. Door middel van een minuscuul naaldje, die langs het haartje tot aan de bodem van het haarzakje reikt, wordt de voedingsbodem van de haar vernietigd. Na enkele behandelingen worden de haren dunner waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen. De behandeling is niet pijnloos. De pijnbeleving is per persoon anders, maar het apparaat is aan te passen aan de pijngrens per individuele persoon. Hierdoor wordt de behandeling dragelijk gemaakt. De behandelperiode is per persoon wisselend en is afhankelijk van het oppervlakte en de haargroeifase.

Ontharen door middel van licht en laser wordt bij ons uitgevoerd met de M22. Licht en laser ontharen geeft de beste resultaten op donkere haren. Dit is ook net als elektrische epilatie niet geheel pijnloos, maar ook hier passen we de therapie aan aan uw grenzen en is het vrijwel pijnloos. Het gecreëerde licht verwarmt het haarzakje, waarbij de voedingsbodem van de haar word aangetast en de haar geleidelijk zal verdwijnen. Gemiddeld heeft u voor deze vorm van ontharen 8-10 behandelingen nodig.

Om te kunnen bepalen welke manier van definitief ontharen voor u het geschiktst is voeren wij altijd een kostenloos intake gesprek met u. Voor ontharing in het gelaat hebben de meeste zorgverzekeraars een vergoeding. Wij adviseren u dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Quote


Dear hair, if i had removed you for the 10000 time, please get the hint! Sincerely, me.

Huidbehandelingen bij Overbeharing