Pigment

Pigmentproblematieken kunnen ontstaan wanneer de cellen die pigment aanmaken (melanocyten) teveel of te weinig pigment (melanine) afgeven aan de huid of haren. Er ontstaan dan donkere vlekken (hyperpigmentatie) of lichte vlekken (hypopigmentatie).

We kennen meerdere pigmentproblematieken:
1. Ouderdomsvlekken (Lentigo); deze (licht) bruine vlekken ontstaan op later leeftijd op veel aan zon blootgestelde delen. Daarom heten ze ook wel zonnevlekken. Deze vlekken zijn bijna altijd goedaardig.
2. Zwangerschapsmasker (Melasma); overmatig pigment gevormd door de hormonen, vaak voorkomend in gezicht en de hals. Over het algemeen verdwijnen de vlekken vanzelf weer, maar soms is het blijvend.
3. Postinflammatoire pigmentatie; na beschadiging of ontsteking van de huid door bijvoorbeeld acne, eczeem, infecties of insectenbeten. In veel gevallen verdwijnt dit vanzelf al kan dit langer als een jaar duren.
4. Vitiligo; een niet- besmettelijke aandoening waarbij huid en haren pigment verliezen.
5. Moedervlekken (Naevi); meestal zijn moedervlekken goedaardig.

Moedervlekken behandelen we alleen indien deze beoordeeld zijn door huisarts of specialist en u een verwijzing heeft.

Met technieken als microdermabrasie of chemische peelings kunnen we celvernieuwing stimuleren en zetten we pigmentcellen aan tot gereguleerde pigmentaanmaak.Microneedling geeft naast een diepere infiltratie van werkstoffen tegen pigment, ook een stimulatie in de velvernieuwing en de egaliteit van de huid. Behandelingen met licht en laser kunnen de donkere pigmenten vernietigen. Indien deze mogelijkheden niet voor u geschikt zijn bieden wij u graag alle informatie en producten om de vlekken water en veegvast te camoufleren. Voor moedervlekken geldt dezelfde behandeling als bij wratjes, deze kunnen gecoaguleerd worden.

De uiteindelijke behandeling is afhankelijk van de ernst van de aandoening, de klachten die u heeft, gebruik van medicijnen, diepte van het pigment, leeftijd en verzorging van de huid. Om pigment goed onder controle te krijgen en de garantie te kunnen geven dat het probleem verholpen word, is het een noodzaak dat u de geadviseerde producten gebruikt.

Wij helpen u graag met het vinden van de oorzaak en het behandelen van het pigment en starten het traject altijd met een kostenloos intake gesprek.

Quote Micheal Jackson


I have a skin disorder that destroys the pigmentation of my skin, it's something i cannot help.