Huidtherapie

Huidtherapie

De huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid.

Van medisch geïndiceerde behandelingen (zoals ernstige acne, brandwondlittekens, oedeem en bijvoorbeeld het aanmeten van steunkousen) tot cosmetische behandelingen (huidverbetering, pigmentbehandelingen, verwijderen van overbeharing, verwijderen wratjes of vaatjes etc.). Daarnaast bieden we preventief hulp om een probleem of verergering hiervan te voorkomen. Voor ons is het geven van voorlichting en advies, coachen in leefstijl- en gedragsverandering en het stimuleren van zelfmanagement bij (chronische ) huidaandoeningen een belangrijke onderdeel van het werk. Daarmee zijn we de rechterhand van de huisarts en medisch specialist.

Huidtherapeut word je niet zomaar. Het is een 4 jarige HBO opleiding en het beroep is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34) en voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Vaak worden behandelingen bij de huidtherapeut door uw zorgverzekeraar (deels) vergoed. Dit kunt u nazien bovenin onze webpagina, maar ook bij uw zorgverzekeraar. Als praktijk doen wij er alles aan dit voor u mogelijk te maken. Zo zijn wij aangesloten bij de beroepsvereniging NVH en bij het KP. Wij trachten ieder jaar weer met alle zorgverzekeraars een overeenkomst te verkrijgen.

Wilt u meer informatie ontvangen over wat wij voor u kunnen betekenen?
Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan of bel 06 57239242