Laserbehandeling Pigment

Er bestaan heel veel verschillende vormen van hyperpigmentatie. Het kan zonneschade zijn, het kan ontstaan na een huidbeschadiging, maar je kan er ook mee geboren worden. Gelukkig kunnen wij heel veel betekenen op het gebied van hyperpigmentatie, licht-/lasertherapie is daar één van de oplossingen van.Zoals de naam het al aangeeft werken we bij deze therapie met licht. Bij ons in de praktijk werken we met de M22, die zowel Laserlicht als IPL ondersteunt.

Doormiddel van warmte beschadigd dit apparaat de pigmentvlek, waardoor deze uit elkaar spat en door de huid geëxfollieerd wordt. Hierdoor vervagen de vlekken in de weken na de behandeling. Vaak zijn er wel meerdere behandelingen nodig om de vlekken geheel weg te krijgen, gemiddeld 3 tot 6 met een tussenpose van ongeveer 6 weken. Houdt er wel rekening mee dat de pigmentvlek direct na de behandeling wat donkerder kan kleuren, dit is een volledig normale reactie.

De behandeling is geschikt voor alle soorten hyperpigmentatie (donkere plekken) en voor bijna alle huidtypes.

We behandelen uw huid Niet indien:
-Uw huid door de zon, zonnebank of zelfbruiner gebruind is
- U zwanger bent of borstvoeding geeft
- U huid verdunnende medicatie (hormoonzalfjes, roaccutane enz.) of medicatie die de uw huid overgevoelig maakt voor licht (antibiotica, antidepressiva enz.) gebruikt
- U een voorgeschiedenis met keloïd vorming (litteken) heeft
- U een interne defibrillator of pacemaker

Na de behandeling moet de behandelde huid worden beschermd met een SPF 30 of hoger tegen UV straling. Dit moet gedurende het gehele behandeltraject ter voorkoming van sterkere pigmentschade. De vlek kan warm aanvoelen en kan licht roze gekleurd zijn. Binnen enkele uren zal deze reactie verminderen. En al vrij snel zult u merken dat de pigmentvlek donkerder kleurt voor tijdelijke aard. Uw huidtherapeut zal u hierover advies op maat geven tijdens het intake gesprek.

Tijdens dit intake gesprek kunnen we de voor u mogelijk verwachte resultaten en hoeveelheid benodigde behandelingen bespreken. een vast gegeven is is dat de thuisverzorging bij deze behandeling een hele grote rol speelt. Zonder juist product gebruik kunnen wij de gewenste resultaten niet garanderen.

Let wel op dat het voor onze huidtherapeuten belangrijk is dat deze gepigmenteerde plek een goedaardige pigmentatie is. Twijfelt u hierover? Dan adviseren onze huidtherapeuten u graag tijdens een gratis intake gesprek.

Quote


The best foundation you can wear is a glowing, healthy skin.

De kosten

De verschillende opties in laser behandelingen bij pigment

Pigment


  • 1 vlekje € 55
  • 2-3 vlekjes € 70
  • 4-5 vlekjes € 95
  • 6-8 vlekjes € 110
  • Wangen € 95
  • Voorhoofd € 85
  • Decolleté € 110
bel voor afspraak