Pigment

Pigment

Pigmentproblematieken kunnen ontstaan wanneer de cellen die pigment aanmaken (melanocyten) teveel of te weinig pigment (melanine) afgeven aan de huid of haren. Er ontstaan dan donkere vlekken (hyperpigmentatie) of lichte vlekken (hypopigmentatie).

" I have a skin disorder that destroys the pigmentation of my skin, it's something that I cannot help. - Quote Micheal Jackson -

We kennen meerdere pigmentproblematieken :

1. Ouderdomsvlekken (Lentigo); deze (licht) bruine vlekken ontstaan op later leeftijd op veel aan zon blootgestelde delen. Daarom heten ze ook wel zonnevlekken. Deze vlekken zijn bijna altijd goedaardig.

2. Zwangerschapsmasker (Melasma); overmatig pigment gevormd door de hormonen, vaak voorkomend in gezicht en de hals. Over het algemeen verdwijnen de vlekken vanzelf weer, maar soms is het blijvend.

3. Postinflammatoire pigmentatie; na beschadiging of ontsteking van de huid door bijvoorbeeld acne, eczeem, infecties of insectenbeten. In veel gevallen verdwijnt dit vanzelf al kan dit langer als een jaar duren.

4. Vitiligo; een niet- besmettelijke aandoening waarbij huid en haren pigment verliezen.

5. Moedervlekken (Naevi); meestal zijn moedervlekken goedaardig.

Bij Care4Skin kunnen we op vele vlakken de problemen met u aanpakken. Moedervlekken behandelen we alleen indien deze beoordeeld zijn door huisarts of specialist en u een verwijzing heeft.

Met technieken als microdermabrasie of chemische peelings kunnen we celvernieuwing stimuleren en zetten we pigmentcellen aan tot gereguleerde pigmentaanmaak. Microneedling geeft naast een diepere infiltratie van werkstoffen tegen pigment, ook een stimulatie in de velvernieuwing en de egaliteit van de huid. Behandelingen met licht en laser kunnen de donkere pigmenten vernietigen. Indien deze mogelijkheden niet voor u geschikt zijn bieden wij u graag alle informatie en producten om de vlekken water en veegvast te camoufleren.

U kunt van ons volledige inzet verwachten om u zo goed mogelijk te helpen met deze behandelingen. We zullen tijdens een intake gesprek vaststellen wat de beste behandeling is voor uw huid. De uiteindelijke behandeling is afhankelijk van de ernst van de aandoening, de klachten die u heeft, het optreden van littekenvorming, leeftijd en geslacht. De kosten van de behandelingen zijn afhankelijk van diverse factoren. Laat u tijdens een (gratis) intakegesprek informeren of u in aanmerking komt voor de behandeling en wat de kosten van de behandeling zullen zijn. Deze acnetherapie kan mogelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Wij adviseren u dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie ontvangen over deze behandeling?
Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan of bel 06 57239242