Therapeutische Elastische Kousen

In gewone benaming ook wel de steunkous. Iedereen denkt altijd... Oh god die lelijke steunkousen voor die oude mensjes! Maar alles behalve waar.

Steunkousen worden ingezet bij een trombosebeen, oedemen, zwangerschap of bij vaatproblemen.  En het kan dus zo maar zijn dat een jong persoon ook met deze kousen in aanraking komt. Daarom is er ook in deze wereld hard gewerkt aan de technologieën voor steunkousen. Daarom zijn de kousen er tegenwoordig in heel veel kleuren, motieven met verschillende boorden, maar bovenal ogen ze als een panty!

De kousen worden allereerst met uiterste precisie voor u opgemeten, waarna er besproken word aan welke eisen de kous voor u moet voldoen. Na ontvangst van de verwijsbrief van de arts, worden de kousen besteld en komen doorgaans met 2 weken binnen. U komt uw kousen passen en krijgt van ons de informatie omtrent wassen en aantrekken.

Het is mogelijk om verschillende soorten en merken kousen te bestellen die voldoen aan de wensen van u als patiënt. Een therapeutisch elastische kous lijkt op een gewone pantykous, maar werkt therapeutisch door de elastische eigenschappen en geeft een bepaalde mate van druk. Deze kousen worden ingezet bij onder andere oedeemtherapie. Bent u moeilijk ter been? Dan kunnen wij ook bij u thuis langskomen om de kousen aan te meten.

Steunkousen worden ingezet bij problematieken zoals:
- Lymfoedeem (ontstaan na bijvoorbeeld een operatie of aangeboren)
- Lipoedeem (combinatie van vet en vocht)
- Veneus oedeem (Chronische Veneuze Insufficiëntie - oedeem door slecht werkende bloedvaten)
- Spataderen (Varices)
- Zwangerschap

 Quote Confusius


The journey of a thousand miles begins with a single step!

De kosten

De verschillende opties in therapeutische elastische kousen

Vergoeding vanuit zorg-
verzekeraar


Maximaal 2 paar per kalenderjaar

  • indien u twijfelt wanneer uw laatste paar besteld is kan uw zorgverzekeraar hierover meer informatie geven 

Plan nu in

Confectie op eigen kosten


AD (tot aan knie) rondbrei 
€ 79,50

AD (tot aan knie) vlakbrei
 € 101,00

AG (tot aan lies) rondbrei 
€ 91,00

AT (panty) rondbrei
 € 101,00

    Plan nu in