Vaatproblemen

Vaatproblemen

Afwijkingen van bloedvaatjes kunnen leiden tot overmatig roodheid en/of zichtbare vaatjes.

" Behind the redness is something even greater, Be you! "

Er zijn 3 veelvoorkomende vaatafwijkingen :

1. Couperose; vele kleine verwijde bloedvaatjes (teleangiëctasieën) die veel voorkomend zijn op wangen, neus, kin en decolleté. Geheel onschuldig, maar vaak ontsierend. Verschillende oorzaken zoals erfelijkheid, alcoholgebruik, medicatie, roken, overmatig zongebruik of te grote temperatuurschommelingen dragen aan het ontstaan bij.

2. Spider Naevus; een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje. Oogt als een soort spin, een rode stip met kleine uitlopers. Verdwijnt meestal vanzelf.

3. Rosacea; geeft een rode en licht gezwollen huid met name rondom de neus en wangen, vaak vlindervormig. We zien met name veel teleangiëctasieën, rode bultjes en vaak zelfs puistjes. De oorzaak is onbekend, maar alcohol, sommige voedingsmiddelen, sommige medicatie, stress, hormonen en overgevoeligheden kunnen de rosacea verergeren.

Bij Care4Skin kunnen we op drie manieren de problemen met u aanpakken.

Behandeling met licht en/of laser laat met de warmte van het licht de vaatjes dichtsmelten. Tevens kunnen zeer kleine en plaatselijke vaatjes ook met coagulatie behandeld worden. Hierbij prikken we het vaatje in met een zeer minuscule naald, waarmee we vrijwel pijnloos het vaatje direct dicht kunnen branden. Microneedling kan bij een inactieve rosacea een sterk verbeterend effect geven, doordat de stevigheid van de huid en de vaatjes toeneemt. Natuurlijk kunnen we samen met u ook kijken naar eventuele adviezen en producten om de huid water en veegvast te camoufleren.

Bij Rosacea is vaak aanvullende medicatie wenselijk, die u via uw huisarts kunt verkrijgen. Tevens is het gunstig de volgende adviezen te volgen :

Om te kunnen bepalen welke manier voor u het geschiktst is voeren wij altijd een kosteloos intake gesprek met u. In sommige gevallen hebben de meeste zorgverzekeraars een vergoeding voor camouflagetherapie. Wij adviseren u dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie ontvangen over deze behandeling?
Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan of bel 06 57239242